kolmapäev, 29. august 2007

***

Hoida kinni sellest, mis sul on. Väärtustada seda, mida sulle on juba usaldatud. Kanda selle eest hoolt. Sest kui seegi pole sinu jaoks piisavalt tähtis ja väärtuslik, kuidas saaksid sa siis omada midagi suuremat?
Enne suuri asju on väikesed. Aga kui sa arvad, et väikesed asjad ei loe ning võid nad kõrvale jätta, siis pole sinu jaoks suurt tulemas. Ükski asi pole tähtsuseta ja ebavajalik. Maailmas ei ole ruumi juhustele. Selle pärast pole neid ka olemas.

Sul on üks tee, mida pead käima. Sa tead, et see on õige. Oled selles veendunud. Ja siis tuleb keegi, kes ütleb, et ka temal on õige tee ning et ta on selles vähemalt sama palju veendunud. Kummal on õigus? Eeldus on muidugi see, et kahte õigust ei saa olla. Pole olemas rohkem kui üht tõde.
Kuidas siis vahet teha? Kui toetuda ainult endale, siis ei saagi vahet teha. Peab olema kohtumõistja. Aga kui mõlemal on olemas kohtumõistja?
Siis on asi veel jamam, sest kaht erinevat kohtumõistjat ei saa olla. Sest ei saa olla rohkem kui üht tõde. Üks kohtumõistjatest peab olema petis. Kumb? Kes selle üle kohut mõistab?
See, kes on tõde. Sest tõde valitseb vale üle. Kui üks kohtumõistjatest on tõde, siis valitseb ta ka teise üle. Sest teine on petis.
Miks on aga võimalik selle olukorra tekkimine? Kui üks valitseb teise üle, siis on tal ka meelevald teda vaikima sundida. Miks ta seda ei tee?
Küllap on seegi millekski vajalik. Ja pealegi annab tõde endast õigel hetkel tunda. Ning kes armastab tõde, tunneb ta ära. Sest lambad tunnevad oma karjase häält.

Kommentaare ei ole: